Drevené hotelové domčeky z očarujúceho čínskeho vidieka

Dovolenka v Číne sa vo väčšine prípadov spája s pobytom v niektorom z veľkomiest. Na krásy tamojšieho vidieka sa tak trochu zabúda. Zmeniť by to mohli projekty hotelových domčekov, ktoré majú vyrásť vo viacerých odľahlých lokalitách. Prvý z nich je na svete.

 

 

Megalomanské rezorty s honosnými priestormi nie sú pre každého. Mnohí cestovatelia ocenia skôr dovolenku v šikovnom domčeku uprostred tichej a nerušenej prírody. Čarovná atmosféra takýchto miest sa bude dať stále častejšie objavovať hoci aj v Číne. Na tamojšom vidieku totiž vyrastie pár netradičných hotelových projektov. Woodhouse Hotel ako prvý z nich už otvoril svoje brány.

 

 

Autori vsadili na jednoduchosť a prirodzenosť

Súkromie, skromnosť a originalita namiesto luxusu, pompéznosti a veľkoleposti. Presne to má ponúkať nový Woodhouse Hotel z čínskej dedinky Tuanjie. Autori zo šanghajského ateliéru ZJJZ tak vsadili na  jednoduché chatky, resp. domčeky imitujúce geometrické telesá. V rámci jedného projektu ich vybudovali 10, pričom každý objekt disponuje prirodzeným prevedením zapadajúcim do okolitého prostredia.

 

 

V hlavnej úlohe drevo a prepojenie s prírodou

Keďže hotelový komplex má byť akýmsi priekopníkom rozvoja čínskej agroturistiky, návrhy domčekov sa museli prispôsobiť polohe a účelu. Ako napovedá samotný názov, dominantným stavebným prvkom je drevo, ktoré bolo efektne skombinované v dvoch variantoch. Externá časť sa navrhla z tmavých čiernych drevín, v prípade interiéru padla voľba na hrejivejšie svetlé vzory. Prepojenie s prírodou zaisťujú aj široké okná starajúce sa o presvetlenie a atraktívne výhľady.

 

Pri výstavbe využili lokálne naturálne materiály 

Zaujímavosťou projektu je aj spôsob výstavby, konkrétne voľba použitých materiálov. Drevo a ďalšie prvky využívané pri realizácii sa vyzbierali z okolitých lokalít. Tým sa nezabezpečila len pravosť jednotlivých materiálov, ale aj celková úspora výdavkov pri výstavbe. Nehovoriac o možnosti vyzdvihnúť prírodné bohatstvo a rozmanitosť vidieka v danej čínskej provincii.

 

Zdroj: Reality.sk, archdaily.com, designboom.com