Všetky základné školy v Trnave budú mať na streche fotovoltaické panely

Trnavské školy budú mať príležitosť ušetriť na výdavkoch za energie. Umožnia im to nové fotovoltaické panely nainštalované na strechách školských budov. Do konca roka majú pokryť strechy všetkých základných škôl.

Trnava s celoslovenským prvenstvom

Zámer nainštalovať fotovoltaické panely na budovy základných škôl avizovali viaceré mestá. V žiadnom z nich však zatiaľ nie sú prítomné na strechách všetkých základných škôl. Prvým mestom, ktoré bude mať fotovoltaické panely na každej budove základnej školy, bude práve Trnava. Jej vedenie chce, aby boli tieto úsporné zariadenia na streche každej základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, do konca tohto roka.

Inštalácie na prvých školách sa začali

Aktuálny stav nasvedčuje tomu, že ambiciózny plán sa podarí naplniť včas. Vedenie mesta už začalo s inštaláciou fotovoltaických panelov na prvých školách. Ako prvé sa na rad dostali ZŠ Spartakovská, ZŠ Maxima Gorkého a ZŠ Atómová. Do konca roka sa fotovoltaické panely nainštalujú na strechách ďalších 6 základných škôl. Zdroj: trnava.sk

Okrem základných škôl aj poliklinika

Inštaláciou fotovoltaických systémov na strechy základných škôl sa iniciatíva vedenia mesta dostať na verejné budovy úsporné systémy nekončí. Využívať ich má aj miestna poliklinika, ktorá má mať fotovoltaické panely na streche tiež do konca tohto roka. V pláne je aj pokrytie strechy objektu s malometrážnymi bytmi pre dôchodcov na Clementisovej ulici.

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk

Zdroj: TASR – tasr.sk, trnava.sk

Zdroj foto: trnava.sk