Rebríček najšťastnejších krajín sveta opäť ovládli Severania

Život na severe Európy nemusí byť zákonite šťastný, no podmienky v tomto kúte sveta tomu výrazne napomáhajú. Potvrdzujú to aj pravidelné rebríčky hodnotiace jednotlivé národy a ich aktuálnu mieru šťastia. V tých dominujú práve Severania, a to už niekoľko rokov.

Najšťastnejší sú znovu Fíni

Najnovšiemu rebríčku najšťastnejších krajín sveta, ktorý v rámci Svetovej správy o šťastí zostavila OSN, dominuje Fínsko. Jeden zo severských štátov nie je na čele poradia prvýkrát. Na základe niekoľkých hodnotených kritérií je lídrom už 5. rok po sebe. Domáci vyzdvihujú najmä štedrosť, dôveru v spoločnosti, slobodu pri rozhodovaní či sociálne cítenie. Plusom je aj rastúca životná úroveň, nízka miera korupcie a bezpečnosť vo fínskych mestách. Zdroj: livehappy.com

V TOP 3 aj Dánsko a Island

Hegemóniu Severanov potvrdzujú aj krajiny na ostatných medailových priečkach. Pomyselné striebro si uchmatlo Dánsko, ktoré sa okrem tohto typu rebríčka umiestňuje medzi najlepšími aj v rebríčkoch najoptimistickejších národov sveta. V tých sa až tak dobre nedarí Islandu, čo ale nebolo prekážkou, aby ho OSN pasovala za aktuálne 3. najšťastnejšiu krajinu na svete.

10 najšťastnejších krajín sveta:

1. Fínsko

2. Dánsko

3. Island

4. Švajčiarsko

5. Holandsko

6. Luxembursko

7. Švédsko

8. Nórsko

9. Izrael

10. Nový Zéland Zdroj: scrabbl.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: worldhappiness.report

Zdroj foto: livehappy.com, scrabbl.com