Inšpirujte sa: Toto je top 6 interiérových trendov roku 2021

Rok 2021 je už v plnom prúde, a tak nastal čas vyhodnotiť, ktoré interiérové trendy sa dostali najviac do popredia. Vybrali sme pre vás 6 top trendov interiérového dizajnu, ktoré majú pred sebou svetlú budúcnosť.

Drevené steny

Drevo v interiéri nie je úplnou novinkou a z módy snáď nikdy nevyjde. V roku 2021 sa takisto naplno využíva v domácnostiach, a to najmä na stenách interiérov, exteriérov, ale aj na predelenie miestností, napr. jedálne od kuchyne.

Obľube sa stále teší aj tatranský obklad, ktorý do každého priestoru vnesie kus prírody a rozhodne nebude krokom vedľa. Ak takýto obklad zakomponujete do interiéru ladeného do zemitých farieb, drevo vynikne ešte viac. Najlepšie je zvoliť také, ktoré má výraznejšiu štruktúru. Tá na seba v momente pritiahne pozornosť.

 

Drevene steny

Drevené detaily

Pri dreve ešte chvíľu ostaneme, pretože veríme, že ho v domácnosti nikdy nie je dosť. Aj dizajn v roku 2021 o tom vie svoje. Okrem drevených podláh, obkladu alebo nábytku sa čoraz väčšej obľube tešia aj nenápadnejšie drevené dekorácie. Nemáme však na mysli gýčové drevené sošky. Tento rok sa vyzdvihujú dekorácie z rákosového alebo tamburského dreva. Síce nejde o žiadnu prevratnú novinku, no aj tieto na prvý pohľad nenápadné detaily dokážu príjemne dotvoriť každý priestor.

 

Betón aj v interiéri

Nie je to tak dávno, čo sme pri prechode okolo budov s viditeľným betónom zvrašťovali tvár. Dnes nájdeme betónové prvky v hojnom počte aj v interiéri. Či už ide o celé betónové steny, kusy nábytku, alebo len betónové detaily na menších doplnkoch, tento na prvý pohľad chladný materiál si získal srdcia mnohých ľudí. V kombinácii so zemitými farbami, drevom a zelenými izbovými rastlinami, vytvorí priestor, z ktorého sa vám bude len ťažko odchádzať.

Drevene steny

Zdroj: piqsels.com

Výrazný luster

Renovácia často opomínaného stropu dokáže dodať šmrnc aj tomu najfádnejšiemu bývaniu. Svoje o tom vedia aj dizajnéri, ktorí v tomto roku upriamujú pozornosť práve na zaujímavé lustre. Výhodou je, že v súčasnosti ich zoženiete v mnohých prevedeniach. Vyberať si môžete z lustrov z prírodných materiálov, z papiera alebo dreva, no aj extravagantnejšie kúsky s kryštálikmi či zlatými prvkami.

Rozmanité dlaždice

Obklady sa osvedčili ako jeden z najprispôsobivejších prvkov, čo sa neustále meniacich trendov týka. Rustikálny, glam alebo minimalistický štýl? Výberom tých správnych obkladačiek dokážete dotvoriť celkový dojem. V roku 2021 si domácnosti podmanili predovšetkým strakaté miniatúrne obkladačky, z ktorých každý kus môže mať iný vzor.

Netrápte sa, že by ste skutočne mali v obchode vyberať každú kachličku inú. Dostupné sú  aj väčšie dlažby s imitáciou menších cikcakových dlaždičiek. To, či si zvolíte kachličky ladené do siva alebo siahnete po niečom výraznejšom, je už len na vás.

Drevene steny

 

Zdroj: piqsels.com

Pohodlie nadovšetko

Navrhovanie priestorov sa v súčasnosti sústredí predovšetkým na praktickosť. Dbá sa na to, aby bola každá miestnosť čo najviac prispôsobená potrebám osôb, ktoré v nej žijú. Možno to znie neuveriteľne, ale spadá pod to napríklad aj využívanie umývateľných poťahov. O praktickosť a pohodlie pri navrhovaní priestorov sa síce dizajnéri snažia už roky, no mnoho z nich pochopilo skutočný význam domáceho pohodlia až počas pandémie, keď sme najviac času trávili práve doma.

 

 

PR článok