3 dôvody, prečo sa oplatí digitálna hypotéka

Bankové služby sa čoraz viac digitalizujú a hypotéka nie je výnimkou. Aj tu dokážu moderné technológie proces vybavenia výrazne skrátiť a zjednodušiť. Všimla si to aj odborná porota ankety TREND

Hypotéka roka, ktorá popri hlavnej cene Hypotéka roka udelila Slovenskej sporiteľni a jej digitálnej hypotéke aj špeciálnu cenu za užitočnosť. Pozrite sa, čo všetko dnes vybavíte online.

 

Zdroj: Envato Elements

1. Ušetríte kopu času

Kým pred rokom boli potrebné tri či štyri návštevy pobočky, dnes na vybavenie hypotéky stačí jedna – na podpísanie zmlúv. Väčšinu vecí totiž vybavíte z pohodlia domova prostredníctvom webovej stránky www.slsphypoteka.sk. Na webe stačí vyplniť a odoslať kontaktný formulár. Následne vám zavolá špecialista z banky, prevedie vás celou žiadosťou a  zodpovie všetky vaše otázky. Vo väčšine prípadov netreba predkladať ani potvrdenie o príjme, pretože banka si ho sama overí v Sociálnej poisťovni. Jediná vec, ktorú budete pre banku väčšinou potrebovať, je znalecký posudok. Sporiteľňa však aj tu razí ekologický bezpapierový trend a stačí jej, ak posudok pošlete elektronicky. Po schválení úveru vám pripraví a zašle návrh zmluvnej dokumentácie a po jej odsúhlasení ju už stačí len prísť podpísať. Banka za vás navyše zaplatí aj návrh na vklad do katastra, čím ušetríte 66 eur, a dokumentáciu na kataster aj zanesie. A to stále nie je všetko.

2. Pomôže s výberom nehnuteľnosti

Online hypotéka od najväčšej hypotekárnej banky na Slovensku vám totiž pomôže aj s nájdením tej pravej nehnuteľnosti. Priamo na stránke si vďaka spolupráci s portálom Reality.sk dokážete vyhľadať aktuálne dostupné byty aj s fotkami. Súčasťou je aj jedinečná mapa občianskej vybavenosti, ktorá vám ukáže, či je v blízkosti zvoleného bytu obchod, škola, škôlka či pošta. Vďaka nej si ľahko preveríte kvalitu danej lokality. Navyše, portál www.slsphypoteka.sk vám ukáže aj priemernú hodnotu porovnateľných nehnuteľností v okolí, vychádzajúcu z reálnych znaleckých posudkov. Môžete si tak jednoducho overiť aj to, či je cena primeraná a či si náhodou predávajúci nepýta priveľa.

3. Jednoduché refinancovanie

Chcete nahradiť svoju starú hypotéku z inej banky novou s lepšími podmienkami od Slovenskej sporiteľne? Aj vy môžete využiť online hypotéku. Navyše, pri založení bytu v krajských a okresných mestách už nepotrebujete ani znalecký posudok. Banka si dokáže určiť hodnotu bytu aj sama. Stačí, ak zodpoviete niekoľko jednoduchých otázok ohľadom technického stavu nehnuteľnosti a elektronicky pošlete niekoľko fotografií bytu, ktoré môže urobiť aj smartfónom. A vašu peňaženku poteší aj to, že poplatok za spracovanie hypotéky neplatíte a sporiteľňa vám okrem poplatku na katastri preplatí aj poplatok za predčasné splatenie v inej banke až do výšky 1% v prípade, ak si prenesenie hypotéky vybavujete svojpomocne.

PR článok

Zdroj: SLSP