Na Dlhých Dieloch v Bratislave pribudne nový parkovací dom

Problém s nedostatkom parkovacích plôch trápi mnohé bratislavské lokality. Výnimkou nie sú Dlhé Diely v Karlovej Vsi. Počet parkovacích miest v tejto mestskej časti zvýši do konca roka nový parkovací dom.

2-podlažný objekt so 72 parkovacími miestami

Nový parkovací dom pribudne na Ulici Ľ. Fullu. Objekt postaví spoločnosť BeMiCon, ktorá s mestskou časťou Karlova Ves podpísala zmluvu o dielo pred koncom minulého roka. Ako firma poverená realizáciou projektu sa zaviazala postaviť nový 2-podlažný parkovací dom na mieste starého parkoviska pre 33 vozidiel. Novostavba bude pozostávať z 1 podzemného a 1 nadzemného podlažia, ktoré vznikne na úrovni starého parkoviska. V objekte bude zriadených 72 parkovacích miest.

Retenčná nádrž aj elektrické nabíjacie stanice

Cieľom realizácie nie je iba vznik nových parkovacích miest. Súčasťou projektu je zriadenie elektrických nabíjacích staníc. Autori návrhu rátajú aj so vznikom retenčnej nádrže, ktorá má zachytávať dažďovú vodu. „Zelený“ charakter projektu dopĺňa výsadba živej vegetácie, ktorá splní praktickú aj estetickú funkciu. Celkové náklady na realizáciu vrátane „zelených“ prvkov prekročia čiastku 892 000 € s DPH. Areál meniaceho sa parkoviska má prvé stavebné zásahy za sebou. Hotová stavba má byť mestskej časti odovzdaná do 12 mesiacov od podpisu zmluvy so zhotoviteľom. Ulica Ľ. Fullu, Zdroj: odkazprestarostu.sk

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: karlovaves.sk, tasr.sk
Zdroj foto: odkazprestarostu.sk