1. etapa novej štvrte v Brne prinesie vyše 160 bytov

Vyše 1000 nových bytov, vyše 160 z nich má byť hotových zhruba do 2 rokov. Postavené budú v rámci 1. etapy realizácie projektu Čtvrť Pod Hády. Nová rezidenčná štvrť s desiatkami bytových aj nebytových budov má byť kompletne hotová do 6 rokov.

8 objektov so 167 novými bytmi

Projekt novej obytnej štvrte pod lomom Hády v Brne sa pripravoval 14 rokov. V lete tohto roka získal stavebné povolenie a v septembri bol slávnostne poklepaný základný kameň, čím oficiálne odštartovala výstavba projektu Čtvrť Pod Hády. Krátko na to sa spustil predaj prvých bytov, ktorých bude v rámci úvodnej etapy postavených 167. Byty s rôznou výmerou vzniknú vo 8 bytových objektoch. V nasledujúcich etapách ich doplnia ďalšie bytové domy a viladomy. Čtvrť pod Hády, Zdroj: hady.cz

Viac ako 180 parkovacích miest

Autori projektu vsadili pri tvorbe návrhu na modernú parkovaciu politiku, ktorej cieľom je vytvoriť parkovacie plochy mimo chodníkov a peších cestičiek vedúcich medzi bytovými a nebytovými objektmi. Parkoviská sa zriadia v podzemných garážach aj vonku na miestach vyhradených výlučne na tento účel. Pri realizácii 1. etapy vznikne 186 parkovacích miest, ktoré zabezpečia parkovanie pre majiteľov všetkých bytov.

Škôlka, predajne aj športoviská

Obyvatelia lokality Čtvrť Pod Hády budú mať okrem komfortného bývania a dostatočného priestoru na parkovanie k dispozícii aj občiansku vybavenosť. Súbežne s výstavbou bytových objektov v jednotlivých etapách prebehne výstavba materskej školy a obchodných prevádzok. V pláne je tiež vybudovanie niekoľkých športovísk, ktoré spolu s námestím rozšíria zoznam možností voľnočasových aktivít. Čtvrť pod Hády, Zdroj: hady.cz

Výstavba celej štvrte vrátane občianskej vybavenosti má trvať 6 rokov. 167 bytov postavených v 1. etape má byť hotových do konca roka 2025. Následne sa postaví ďalších zopár stoviek bytov. Celkovo ich má byť vybudovaných viac ako 1000.

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: hady.cz
Zdroj foto: hady.cz