Štýlové riešenie pre príjemne chladné podkrovie

S blížiacimi sa letnými horúčavami majitelia domov čoraz častejšie hľadajú spôsoby, ako udržať príjemnú teplotu v interiéri a zároveň znížiť svoj vplyv na životné prostredie. Ak hľadáte riešenie, ktoré v sebe spája efektívnosť, štýl a udržateľnosť, nehľadajte nič iné ako produkty spoločnosti VELUX. V tomto článku vám predstavíme inovatívne ponuky, ktoré dokážu premeniť vaše podkrovie na chladný a príjemný priestor.

Mnohí ľudia sa v snahe prekonať letné horúčavy uchyľujú k improvizovaným metódam, ako je používanie kociek ľadu, chladiacej hmly alebo mokrých plachiet pred oknami, prípadne sa spoliehajú len na ventilátory. Hoci sa tieto rýchle riešenia môžu zdať lákavé, často vedú k nežiaducim následkom, ako sú vlhké miesta, rast plesní a zvýšené účty za energiu.

Koniec prehriatemu podkroviu

V boji proti horúčavám v podkroví a pre vytvorenie príjemného obytného prostredia je nevyhnutné v prvom rade zabrániť prehrievaniu interiéru. Samotné zatvorenie okien nemusí stačiť, najmä ak majú okná nízku izoláciu. Práve tu prichádza spoločnosť VELUX so odporúčaním komplexného prístupu, ktorý kombinuje správne vetranie a využitie tieniacich doplnkov strešných okien. Zabezpečením dostatočného vetrania počas chladnejších ranných a nočných hodín a začlenením účinných riešení tienenia môžu majitelia domov získať kontrolu nad optimálnou teplotou vo svojom podkroví. Pokiaľ ide o zmiernenie tepla spôsobeného letným slnkom, spoločnosť VELUX ponúka celý rad bezpečných a účinných riešení. Vonkajšie rolety a markízy pre strešné okná poskytujú optimálnu kontrolu nad slnečným žiarením a teplom. S vonkajšími roletami VELUX môžete bez námahy regulovať množstvo svetla a tepla, ktoré sa dostáva do vášho domu, a vytvoriť tak v interiéri príjemnú atmosféru. Tieto rolety dokážu znížiť teplo v podkroví o pôsobivých 93 %, pričom majiteľom domov zabezpečujú súkromie a praktickosť. Pre tých, ktorí hľadajú útulné podkrovie a chcú si ponechať aj výhľad, sú vonkajšie markízy VELUX ideálnou voľbou. Tieto markízy poskytujú tieň a ochranu pred priamym slnečným žiarením a znižujú sálavé teplo až o 76 %. Dokonca aj počas horúcich letných dní si vaše podkrovie udrží príjemnú teplotu. Vďaka priehľadnej sieťovine markízy VELUX ponechajú v podkroví dostatok prirodzeného svetla a zachovajú váš výhľad.

Nielen chladné ale aj udržateľné podkrovie

Keďže odvetvie nehnuteľností sa neustále vyvíja, majitelia domov a developeri neustále hľadajú inovatívne spôsoby, ako vylepšiť svoje nehnuteľnosti a zabezpečiť si komfortné bývanie. Udržateľnosť a vplyv na životné prostredie sú čoraz dôležitejšie, preto je hľadanie riešení, ktoré ponúkajú nielen štýl, ale sú aj ekologicky šetrné, prvoradé. Výberom tieniacich doplnkov VELUX dosiahnete nielen chladný a pohodlný podkrovný priestor, ale zároveň sa vedome vyberiete na cestu udržateľnosti. Najnovšia ponuka spoločnosti VELUX, kolekcia Nature, obsahuje interiérové zatemňujúce a tieniace rolety, ktoré sú príkladom udržateľného dizajnu. Tieto rolety sú vyrobené primárne z recyklovaných materiálov, čo výrazne znižuje množstvo emisií oxidu uhličitého. V porovnaní s ostatnými kolekciami VELUX znižuje kolekcia Nature svoj vplyv na životné prostredie až o polovicu. Nové rolety z kolekcie Nature sú k dispozícii v celom rade farieb, ktoré vám umožnia navodiť pokoj a pohodu prírody priamo u vás doma. Zákazníci ocenia aj jednoduchú a rýchlu inštaláciu, a bezproblémové ovládanie. Výberom týchto roliet si zákazníci môžu užívať štýlový interiér a zároveň sa pozitívne podieľať na ochrane životného prostredia. Viac informácií na: www.velux.sk