Na okraji obce Sekule má vyrásť 40 nových rodinných domov

Na Záhorí sa pripravuje realizácia niekoľkých rezidenčných projektov. Stavať sa má aj v Sekuliach. Investori plánujú na okraji obce v okrese Senica postaviť obytnú zónu so 40 rodinnými domami.

Bývanie pre viac ako stovku ľudí

Zámer výstavby 40 nových rodinných domov v obci Sekule predstavila Sekulská pozemková spoločnosť. Projekt IBV Sekule – 2. etapa chce zrealizovať na voľnom nevyužívanom území v okrajovej časti dediny. Výstavba nadviaže na prvú etapu IBV Sekule – 33 RD, ktorá získala stavebné povolenie v novembri 2022. Cieľom 2. etapy je realizácia ďalších rodinných domov pre jednotlivcov, bezdetné páry alebo rodiny s deťmi. V nových domoch si nájde domov 150-160 obyvateľov.

Domy maximálne s 2 podlažiami

Autori projektu navrhli jednoduché domy, ktoré obyvateľom poskytnú bežný štandard. Stavby budú zrealizované ako 1-podlažné alebo 2-podlažné. Pri niektorých domoch sa ráta s obytným podkrovím. Od typu domu a jeho výšky bude závisieť výmera a dispozičné riešenie. Majitelia nehnuteľností budú mať k dispozícii vlastné parkovacie miesta. Súčasťou obytnej zóny budú spevnené plochy súvisiace s potrebnou infraštruktúrou.

Realizácia má začať v roku 2025

Výstavba 40 nových domov a plôch, ktoré sa budú nachádzať v ich bezprostrednej blízkosti, potrvá približne 2 roky. Investor ohlásil, že v prípade získania všetkých potrebných povolení a včasného ukončenia príprav chce so stavebnými prácami začať v roku 2025. Prví obyvatelia sa majú do skolaudovaných príbytkov nasťahovať v priebehu roka 2027. Celkové náklady na výstavbu sa vyšplhajú približne na 900 000 €. Sekule, Zdroj: obecsekule.sk

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: obecsekule.sk