Na michalovskom sídlisku SNP vznikne stovka nových bytov

Na Zemplíne sa pripravuje realizácia ďalšieho bytového projektu. Nové byty pribudnú v Michalovciach. Investor tam plánuje vybudovať menší obytný komplex. Stovka bytov vznikne na sídlisku SNP.

2 bytové domy so stovkou bytov

Nové byty pribudnú na sídlisku SNP v rámci realizácie projektu Obytný súbor Michalovce. Zámer spoločnosti Bývanie Severná zahŕňa výstavbu 2 obytných budov, ktoré budú tvoriť 1 obytný komplex. Oba objekty boli navrhnuté ako bytové domy so 7 nadzemnými podlažiami. Na 7 podlažiach sa v oboch bytových domoch zriadi po 50 bytov. Najmenšie z nich budú 1-izbové, majitelia najväčších bytových jednotiek budú využívať 4 izby + kuchyňu a kúpeľňu.

100 bytov doplní 26 apartmánov

V bytových domoch nebudú zriadené iba byty. Okrem 50 bytov sa v oboch objektoch zriadi 13 apartmánov. Spolu 26 apartmánov ponúkne bežný štandard. Najmenšie apartmány boli navrhnuté ako 2-izbové, v najväčších budú 4 izby. Vlastníci bytov aj apartmánov budú môcť využívať vlastné parkovacie plochy. Investori zahrnuli do projektu 168 parkovacích miest. 68 z nich bude zriadených v podzemných garážach pod bytovými domami. Michalovce, Zdroj: dolnyzemplin.sk

Spoločnosť Bývanie Severná ohlásila, že chce začať s realizáciou projektu v prvej polovici tohto roka. Prvé stavebné práce by mohli prebehnúť už v apríli 2024. Investori uvažujú nad výstavbou dvojice bytových domov v niekoľkých etapách.

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: dolnyzemplin.sk