Nové bývanie za výhodnú cenu: Ako ušetriť pri zariaďovaní?

Zariaďovanie nového bývania je pre mnohých ľudí zábavné, no pre veľkú časť aj poriadne frustrujúce. Predsa len, zariadiť si všetko podľa vlastných predstáv je pomerne náročné, najmä po tej finančnej stránke. Prinášame vám preto rady, ako si pripraviť nové bývanie za čo najvýhodnejšiu cenu.

Nové bývanie za výhodnú cenu

Zdroj: Pixabay.com

Nezabúdajte: Približne 10 % z celkového rozpočtu by malo byť určených na zveľadenie spoločných priestorov.

Nasledujúce odporúčania, ako ušetriť pri zariaďovaní bytu, využijete pri zaobstarávaní vybavenia do nových aj starších priestorov.

Pripravte si rozpočet

Predtým, ako sa pustite do zariaďovania, si pripravte cenový rozpočet. Koľko financií máte určených na zariaďovanie nového bývania a koľko plánujete investovať navyše v prípade potreby? Mali by ste mať aj v tomto prípade istú rezervu, keďže ceny stavebných materiálov, nábytku a iných prvkov do domácnosti neustále rastú.

Praktický tip: Ak máte pocit, že nemáte dostatok financií, resp. ich musíte aktuálne dať na iné výdavky, nestresujte sa. Zariaďovanie nového bývania by malo byť pre vás čo najpríjemnejšie, preto ho realizujte postupne. Miestnosť po miestnosti, nábytok po nábytku. Budete tak mať priestor našetriť si viac financií a nebudete sa musieť kvôli ničomu zbytočne stresovať.

Staršie prvky do domácnosti

Nábytok z druhej ruky predstavuje skvelý spôsob, ako ušetriť. Čo konkrétne s ním urobiť a ako starý nábytok pretvoriť na nový? Staré komody, kredence či stoly už síce majú čo-to za sebou, no v každom prípade dokážu vytvoriť v domácnosti veľmi príjemnú atmosféru. Ak by ste si chceli takýto starý nábytok o čosi skrášliť, môžete ho napríklad pretrieť do moderných odtieňov.

Jednoduchá kúpeľňa

V niektorých situáciách skutočne platí, že menej je viac. Napríklad, v rámci zariaďovania kúpeľne to určite nemusíte preháňať s kúpou rôznorodých doplnkov. Kúpeľňa by mala byť čo najjednoduchšia, aby sa opticky zväčšil jej priestor. Najväčšou chybou pri jej zariaďovaní je nerozhodnosť. Jej vplyvom sa v kúpeľni často nachádzajú prvky, ktoré spolu navzájom neladia a vytvárajú tak chaotický dojem.

Nezabúdajte: Základom každej jednej kúpeľne by malo byť perfektné osvetlenie. Keďže v mnohých kúpeľniach často absentujú okná, kvalitné svietidlá oceníte dvojnásobne. Stavte na efektívne LED svietidlá, ktorých kúpa sa vždy oplatí – o to viac, keď na ne prebiehajú zľavy viac ako 50 %. Ak vás zaujíma viac, odporúčame si pozrieť stránku Kimbino, kde nájete letáky a prebiehajúce zľavy aj na svietidlá.

Viacfunkčné nábytky

Ušetríte aj tým, že si zakúpite nábytok, ktorý bude mať viacero funkcií. Čo tým máme na mysli? Napríklad, miestom na spanie môže byť rozkladacia pohovka alebo vstavaná posteľ. Samozrejme, ak vám to tak nebude vyhovovať, po čase si môžete zakúpiť klasickú posteľ. Takýmto spôsobom však môžete aspoň na začiatku vášho zariaďovania výrazne ušetriť.

Výborným riešením je aj umývadlo so skrinkou, ktorá slúži ako odkladací priestor. Nezabúdajte však ladiť interér vo vhodných farbách, aby ste vytvorili v každej miestnosti harmonickú atmosféru.

Menšia sedačka

Kúpa sedačky je veľmi dôležitou súčasťou zariaďovania nového bývania. Ušetriť môžete tým, že si zakúpite sedačku v menších rozmeroch. Samozrejme, záleží to aj od toho, koľko vás v domácnosti bude bývať. Menšia sedačka sa však skutočne môže oplatiť. Okrem toho, že vám ušetrí priestor v obývacej miestnosti, môžete ušetriť aj stovky eur. Za ušetrenú sumu si tak budete môcť kúpiť iné doplnky.

PR článok