7 romantických domov stvorených pre medové týždne

Nie sú z kategórie lacných, no zážitok z pobytu v nich je na nezaplatenie. 7 vybraných romantických domov z tichých hôr alebo rozpálených pláží ponúka všetko pre prežitie nezabudnuteľných medových týždňov plných vášne a romantiky.

1. Waterfall Bay House (Onahau Bay, Nový Zéland)

Vychutnávať si božský pokoj na očarujúcom Novom Zélande je snom mnohých snúbencov. Tí, ktorí majú tú česť stráviť niekoľko dní v takejto jedinečnej rezidencii, sa vrátia domov ako znovuzrodení. A netreba k tomu nič extra, len trochu súkromia, bytové zariadenie z voňavých exotických drevín a obrovské okná umožňujúce panoramatický výhľad na okolité scenérie.

 

2. Fall House (Big Sur, Kalifornia, USA)

Pohľad na oceán si nemusíme užívať len z piesočnatej pláže. Mnohé domy sú vybudované na rôznych skalných útesoch alebo v náručí osviežujúceho zeleného lesa. Takým je aj Fall House z pobrežného kalifornského regiónu Big Sur. Šikovný domček z roku 2014 ponúka pohodové ubytovanie v presklenom dome obklopenom rozsiahlym pozemkom s vlastnými záhradami.  

3. The Seashell House (Isla Mujeres, Mexiko)

Už len samotná návšteva ostrova Isla Mujeres stojí za hriech, nehovoriac o pobyte v takejto rozprávkovej vile. Jej vonkajší dizajn pozostáva zo zväčšených atráp morských mušlí a lastúr, ktorých vnútro vypĺňa priestranný interiér zdobený mozaikami. Prenájom štýlového domu s 2 spálňami a vlastným bazénom stojí zhruba 320 USD za noc.

4. Flintstone House (Hillsborough, Kalifornia, USA)

Ďalší z domov je vybudovaný v podobnom duchu ako The Seashell House, akurát sa v ňom dá nasiaknuť aj trochu filmovej atmosféry. Interiér domu bol totiž navrhnutý podľa príbehu o rodine Flintstonovcov. Napriek chladnému kamennému dojmu však ponúka úplné pohodlie, ku ktorému patrí aj rozprávkový exteriér uprostred zelene.  

5. MEC House (Cieneguilla, Peru)

Navonok chladný a surový, vo vnútri útulný a hrejivý. Aj takýto netradičný kontrast ponúka poschodová vila s pozemkom zrasteným do skalného masívu. Práve poloha sa podpísala pod to, že pri výstavbe sa nešetrilo betónom. V kombinácii so správnym zakomponovaním dreva však šikovný dom v krásnom prostredí zaistí mladomanželom tie správne radovánky.

6. AM House (Ilhabela, Brazília)

Svadobná cesta v rytme samby a s vôňou osviežujúceho prímorského vánku je 100 % zárukou nezabudnuteľných medových týždňov. Čerešničkou na torte bude pobyt v AM House, ktorý je jedným z najnovších rezidenčných klenotov tejto lokality. Niet divu, veď nadčasový bungalov uprostred paliem ponúka úplný nadštandard od priestrannosti a súkromia po zdravú vnútornú mikroklímu.  

7. Dagsturhytter (Polárny kruh, Nórsko)

Sedmičku domov, v ktorých sa dajú vychutnávať medové týždne, uzavrieme menej tradičným domom, resp. v tomto prípade skôr turistickou útulňou. Pre páry, ktoré chcú zažiť jedinečnú svadobnú cestu, však môže byť drevená chata v tvare vajíčka skvelou voľbou. Postará sa o to poloha na kopci za polárnym kruhom, odkiaľ možno pozorovať najkrajšie nórske scenérie.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk Foto zdroj: www.bossleyarchitects.co.nz, Joe Fletcher Photography, www.airbnb.com, www.flintstonehouse280.com, Renzo Rebagliati, André Scarpa, spinnark.no