7 najúžasnejších bazénov sveta

Letná sezóna je za nami, no možnosti, ako si dopriať pohodičku v osviežujúcom bazéne, sa nájdu stále. Obzvlášť v prípade 7 úžasných bazénov z rôznych kútov sveta, kde jeseň nie je žiadnou prekážkou ku kúpaniu.

0. www.aman.com_maly

 

1. San Alfonso del Mar Pool (Algarrobo, Chile)


Návštevníci chilského prímorského mesta Algarrobo sa nemusia kúpať iba v mori. Súčasťou miestneho rezortu San Alfonso del Mar je totiž viac ako 900 metrov dlhý kryštalický bazén s priezračnou tyrkysovou vodou. Tá má byť o 7-9 stupňov teplejšia ako oceán, čo do údajne najdlhšieho kryštalického bazéna na svete láka milovníkov plávania aj počas jesene.

1. www.sanalfonso.cl_maly

1(2). Coolcaesar_maly

 

 

2. Marina Bay Sands Infinity Pool (Singapur)


Singapurský super bazén zriadený na 57. poschodí luxusného hotela Marina Bay Sands je častým cieľom turistov z celého sveta. Tí ho nevyhľadávajú len kvôli pohodliu počas kúpania. Populárny je najmä pre svoj panoramatický výhľad na celý Singapur, ktorý umožňuje poloha bazéna na kraji vyvýšenej terasy spomínaného poschodia.

2. marinabaysands.com_maly

2(2). Ike Efobi_maly

 

3. Golden Nugget Pool (Las Vegas, Nevada, USA)


Luxusný bazén s celkovým objemom až 76 000 litrov vody, ktorý je súčasťou hotela Golden Nugget, ponúka viac ako len zážitkové kúpanie v útrobách mramorom vyzdobeného interiéru. Návštevníkov sem láka hlavne živé akvárium s vyše 300 druhmi rýb, pomedzi ktoré vedie aj presklená šmýkačka umožňujúca exkluzívny „zjazd“ medzi žralokmi.

3. Heiko Tobien_maly

3(2). Heiko Tobien_maly

 

 

4. Amangiri Hotel Pool (Canyon Point, Utah, USA)


V USA ešte ostaneme, pretože úžasných bazénov tam postavili hneď niekoľko. Medzi tie naj patrí aj vonkajší bazén hotela Amangiri. Ten vyzerá ako zaplavené nádvorie situované rovno medzi apartmánovými objektmi, ktorých dizajn splýva so skalnými útesmi týčiacimi sa hneď nad hotelom.

4 Steve Jurvetson_maly

4(2). Steve Jurvetson_maly

 

 

5. Four Seasons Safari Lodge Pool (Serengeti, Tanzánia)


Nebyť výnimočnej polohy v srdci Národného parku Serengeti, bazén patriaci k tomuto safari hotelu by sa medzi najlepšie projekty svojho druhu určite nedostal. Kúpanie v jeho vodách sa však mení na nezabudnuteľný zážitok. Hneď pri bazéne je totiž jazierko, do ktorého sa chodia napájať slony, zebry a iní divokí obyvatelia miestnej safari. Tých je možné pozorovať priamo z bazéna.

5. fourseasons.com_maly

5(2).5. fourseasons.com_maly

 

 

6. Tropical Islands Resort (Krausnick, Nemecko)


Za exotikou a tropickými plážami netreba cestovať na kraj sveta. Sviežosť týchto destinácií sa dá okúsiť aj v Nemecku. Najväčší krytý vodný park sveta, ktorý je pýchou mesta Krausnick, totiž dokáže navodiť skutočnú prímorskú atmosféru. Postará sa o to niekoľko bazénov, medzi ktorými vyniká 140-metrové „Tropické more“ s vodou typickou pre koralové ostrovy.

travelgallery.dearjulius.com

travelgallery.dearjulius.com

 

 

7. Nemo 33 Pool (Uccle, Belgicko)


Aj posledný zo sedmičky najúžasnejších bazénov je na starom kontinente. 33 metrov hlboký Nemo Pool z belgického mesta Uccle však nie je bežným bazénom. Za viac ako 3 mil. € ho vybudovali pre potápačov, ktorí si tu užijú rôzne podvodné prekážky. Vďaka objemu 2,5 mil. litrov vody potrebných pre napustenie celého bazéna ich tu vyrástli desiatky.

7. aquabsafe.com_maly

7(2). spotmydive.com_maly

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk
Foto zdroj: www.aman.com, www.sanalfonso.cl, Coolcaesar, marinabaysands.com, Ike Efobi, goldennugget.com, genuinejourneys.net, Steve Jurvetson, fourseasons.com, travelgallery.dearjulius.com, Heiko Tobien, tropical-islands.de, aquabsafe.com, spotmydive.com