Smart Home technológie, ktoré prinesú do vašej domácnosti wellness

Inteligentná domáca technika sa vyvíja neuveriteľným tempom a prináša stále dostupnejšie vychytávky, ktoré dokážu vylepšiť váš životný priestor, pomôžu vám zrelaxovať a dokonca vám nahradia aj návštevu wellness centier.

Stolové lampy Philips Hue White Ambiance Wellness

Smart osvetlenie nie je ničím novým, ale úžasné je, akým spôsobom sa svetlo v lampách Philips Hue Wellness prejavuje. Inteligentné žiarovky v týchto lampách boli navrhnuté tak, aby napodobňovali prirodzené svetelné cykly, s ktorými sa stretávame v našom dennom režime, od teplého žiarenia pri východe slnka cez intenzívne poludňajšie lúče až po tlmené podvečerné odtiene. Početné štúdie preukázali, že prirodzené svetlo má pozitívny účinok na našu pohodu, stimuluje myslenie a náladu, predchádza bolestiam hlavy a namáhaniu očí a udržuje stabilnú hladinu melatonínu. Táto lampa má skvelú konektivitu, ktorá umožňuje užívateľom ovládať ju na rôznych zariadeniach alebo dokonca hlasom. Môžete nastaviť zmeny osvetlenia pri konkrétnych činnostiach (napríklad pri príchode domov) alebo v denných časoch (napríklad pred spaním) a váš osobný wellness režim sa bude automaticky opakovať každý deň. Orientačná cena 99 eur.

Zdroj: Philips

Difuzér Aera

Vôňa sa nám ľahko zapíše do pamäti a dokáže potom rýchlo nastaviť našu náladu v každom prostredí.  Aera Diffuser tak uľahčuje dosiahnutie ideálnej scenérie. Tento jemný rozprašovač vône funguje v malých aj veľkých miestnostiach a ponúka až 800 hodín uvoľňovania nastaviteľnej hypoalergénnej náplne vône. Ešte lepšie je, že Aera s podporou Wi-Fi ponúka množstvo možností ovládania, ktoré majiteľom umožňujú meniť vône a éterické oleje, upravovať intenzitu. Môže to byť prostredníctvom aplikácie Aera, hlasového ovládania alebo pomocou naprogramovaného rozvrhu. Orientačná cena 200 dolárov.

Zdroj: Aera

Zdroj: Aera

Whirlcare Smart Spa

Ak obľubujete relax vo vode, vaňa Smart Spa vám vytvorí wellness zážitok priamo doma. Prináša novú úroveň v technológii horúcich kúpeľov. Obsahuje 120 vodných trysiek, 10 vzduchových trysiek, šesť vibračných vodných trysiek s kolieskovým prúdom, sedenie pre päť osôb a množstvo smart funkcií. Tento inteligentný kúpeľ, ktorý automaticky zistí, kde je užívateľ usadený, sa dá úplne ovládať hlasom a zahŕňa 27 individuálnych masážnych programov, kvalitný systém priestorového zvuku, digitálny systém vytvárania arómy, individuálne nastaviteľné trysky, široké spektrum možností osvetlenia a integrovaný okysličovací systém, ktorý vytvára mikrobubliny schopné zlepšovať vzhľad pokožky. Užívatelia si s vaňou môžu tiež spárovať smart hodinky či iné smart zariadenia a zistiť, ktoré nastavenia masáže a osvetlenia sú pre nich najvhodnejšie pre relaxáciu na základe monitorovania srdcovej frekvencie. Orientačná cena 38 799 eur.

Zdroj: © Whirlcare

Zdroj: © Whirlcare

Posteľ Sleep Number 360

Nič nevytvorí lepší základ pre príjemný život, ako kvalitný nočný spánok. Sleep Number patrí medzi spoločnosti, ktoré sa už roky venujú lepšiemu spánku prostredníctvom chytrých postelí a matracov. Novinka, ktorú predstavili na veľtrhu CES 2020, prináša výrazný pokrok. Matrac Climate360 bude vybavený akousi mikroklimatizáciou. Vďaka zahrievaniu a chladeniu matraca sa automaticky postará o teplotu tela podľa spánkových cyklov, ktoré zabezpečia hlbší spánok. Mikroklimatizácia v Climate360 je dvojzónová, čo znamená že každý z páru, ktorý posteľ využíva, má správnu teplotu, ktorá mu najviac vyhovuje. Inteligentná posteľ sníma pohyby a automaticky upravuje tvrdosť matracu, pohodlie a výšku na každej strane tak, aby mali partneri pohodlie a hlavne perfektný spánok. Môže pomôcť dokonca aj pri chrápaní - funkcia Partner Snore umožní jemne zdvihnúť hlavu partnera a zmieniť jeho chrápanie. Aplikácia sa postará o komunikáciu postele so smartfónom a jej používatelia sa každé ráno dozvedia svoje „skóre“ vďaka denným reportom SleepIQ o kvalite spánku, činnosti srdca, dýchaní a cirkadiánnom rytme, aby mohli vyhodnotiť, ako pokojná bola ich noc, a určiť, čo fungovalo a čo nie. Nové matrace Climate360 sa začnú predávať až na budúci rok. Dovtedy si musia používatelia vystačiť so súčasnými Sleep Number 360, ktoré dostanú aktualizáciu v podobe pridaných vrstiev vyrovnávajúcich teplotu. Orientačná cena 999 až 2 399 dolárov, v závislosti od veľkosti a funkcií.

Zdroj: Sleep Number

Zdroj: Sleep Number

 

Zdroj: mansionglobal.com, techbox.sk

Zdroj foto: Philips, Aera, © Whirlcare, Sleep Number