Najlepší luxusní kuchynskí pomocníci na rok 2020

Luxusné kuchynské značky sa dnes zameriavajú na špičkové technológie, ale aj na úspornosť, ekológiu a pôsobivý dizajn. Pozrite si týchto 10 vychytávok, ktoré sú vo svojom segmente pre rok 2020 nielen najdrahšie, ale aj výnimočné svojimi funkciami.

1. Japonský hriankovač Balmuda – 330 $

Myslíte si – čo už sa dá vymyslieť nového na hrianovači? Japonský dizajnér Gen Terao z Tokia dokázal, že veľa. Uviedol na trh toastovaciu mini rúru, ktorá chlieb najprv naparuje a potom ho opečie. To malé množstvo pary urobí zázraky s akýmkoľvek starým či lacným chlebom. Urobí z neho toast s rovnomerným chrumkavým povrchom, pričom vo vnútri je mäkký. Hriankovač má aj veľa ďalších nastavení a pokynov, napríklad ohrieva pizzu či zapečie tuniaka.

Zdroj: Balmuda

2. Umývačka riadu Miele AutoDos s PowerDiskom – od 1 200 €

Umývačky riadu Miele sú už niekoľko rokov považované za najlepšie na svete, ale stále dokážu prekvapiť. Ich najnovšie modely z rady G7000 s funkciou AutoDos prinášajú automatické dávkovanie s integrovaným systémom PowerDisk s perfektným výsledkom. Umývačka riadu a práškový granulát tak tvoria precízne zladený systém – dávkuje sa podľa programu a v optimálnom čase. PowerDisk vydrží priemerne 20 umývacích cyklov. Stačí ju raz naprogramovať – potom už prvá autonómna umývačka riadu pracuje automaticky vďaka funkcii AutoStart. Umývačky Miele vedú nad konkurenciou aj svojou rýchlosťou. Vďaka QuickPowerWash dokážu dôkladne umyť a vysušiť riad iba za 58 minút. Iným moderným umývačkám to trvá najmenej tri hodiny.

Zdroj: Miele

Zdroj: Miele

3. 50's Retro Style Smeg pákový kávovar na Espresso – od 350 €

Čo odlišuje tento kávovar od všetkých ostatných na trhu? Jednak je to jedinečný retro štýl inšpirovaný talianskymi autami z 50-tych rokov minulého storočia. Ale je to tiež nastaviteľná teplota kávy a tvrdosť vody. Teraz je k dispozícii v štyroch farbách, ale musíte uznať, že tá červená je predsa len najviac waw...

Zdroj: Smeg

4. Mikrovlnná zásuvka Sharp SMD2470AH – od 1 300 $

Mikrovlnné zásuvky nie sú nové, ale toto je prvý model, ktorý prichádza so štýlovým dizajnom z čiernej nehrdzavejúcej ocele. Populárna nová povrchová úprava dodáva moderný nádych a navyše sa môže pochváliť ľahko čitateľným displejom, ktorý zmizne, kým ho nepotrebujete. Má tiež jednoduchý dotykový automatický zásuvkový systém a skrytý ovládací panel, ktorý sa otvára v uhle 45 stupňov, takže je ľahké ho prečítať a ovládať.

Zdroj: Sharp

5. Modulová varná doska Wolf – od 1 300 $

Modulové varné dosky sú už dnes celkom populárne, kvalite špičkovej značky Wolf sa však vyrovná len máloktorá. 38-centimetrové moduly na varenie ponúkajú vytvorenie vlastného varného centra na mieru. Môžete si vybrať z rôznych modulov, teppanyaki či plancha gril (2 095 dolárov), indukčná platňa (1 325 $), parný modul (2 395 $), plynový gril (1 685 $) či fritézu (2 065 $). Môžete k tomu pripojiť aj modul na vákuovanie potravín.

Zdroj: Wolf Sub-Zero

Zdroj: Wolf Sub-Zero

Zdroj: Wolf Sub-Zero

6. Odsávač pár Faber Zoom Plus – od 1 000 €

Kto povedal, že digestory musia vyzerať kockato? Odsávač pár Faber Zoom Plus sa zatiahne do elegantného svietidla, keď sa nepoužíva. Odsávač môže byť zavesený na rampe v linke, ale môže byť nainštalovaný aj ako ostrovčekový. Spúšťanie tela odsávača je elektromechanické, všetky funkcie je možné ovládať diaľkovým ovládačom, ktorý je súčasťou výbavy. Z nadštandardných funkcií sa digestor môže pýšiť možnosťou dobehu po ukončení varenia a funkciou ventilácie „24“, ktorá zabezpečí celodennú ventiláciu vašej kuchyne.

Zdroj: Faber

7. Parná rúra Miele Combi-Steam – od 1 000 €

Jedným z trendov tohto roku sú parné rúry. Domáci kuchári sa už dozvedeli, že para je tajomstvom chrumkavejšej kôrky domáceho chleba, šťavnatejšieho kuraťa a chutných prihrievaných pokrmov. Parné rúry Miele môžu piecť aj ako konvekčné, pre tradičnejšie pečenie. Modely XXL sú o 41 percent väčšie ako klasické Combi-Steam. Dodávajú sa so 100 receptami, takže sa nemusíte snažiť hľadať nové.

Zdroj: Miele

Zdroj: Miele

8. Chladnička na víno Sub-Zero – od 6 300 $

Táto vinotéka je ideálnym spoločníkom na party. Dobrý hostiteľ má vždy po ruke výber nápojov a  Sub-Zero s duálnym nastavením teploty a výrobníkom ľadu je na to ako stvorená.  Hore je k dispozícii chladnička na víno s úložiskom pre červené, biele i ružové. Nižšie je zásuvka na pivo a ak vaši hostia chcú škótsku s ľadom, je tu aj zásuvka s mrazničkou.

Zdroj: Wolf Sub-Zero

9. Smart chladnička Samsung Family Hub – od 2 900 €

Hoci značka Samsung nepatrí medzi vyhlásené luxusné značky, s technológiami je vždy výrazne popredu. Ich Family Hub je omnoho viac než obyčajná chladnička. Vďaka zabudovaným smart technológiám a veľkému dotykovému displeju pri nej môžete sledovať TV programy, posielať správy, nechávať na nej odkazy, inšpirovať sa receptami, zdieľať kalendár alebo aj telefonovať. A prostredníctvom zabudovaných kamier sa dokážete priamo z obchodu pozrieť čo máte doma v chladničke. Je to teda doslova srdce domácnosti.

Zdroj: Samsung

10. Sporák La Cornue Chateau – od 14 000 €

Sporáky La Cornue sa už viac ako 100 rokov považujú za Mercedes medzi sporákmi. Okrem nezameniteľného dizajnu ponúkajú veľký a spoľahlivý výkon. Rada Chateau La Cornue obsahuje vysokovýkonné mosadzné horáky, ktoré môžu dosiahnuť viac ako 30 000 BTU, vyjadrené v špeciálnych jednotkách energie, kým naše bežné hliníkové dajú tak 1 800 – 3200 BTU. Samozrejmosťou je aj personalizovaný dizajn. Môžete si vybrať plynovú i elektrickú rúru a tiež zo siedmich špičkových konfigurácií varných dosiek. Kombinovať je možné z výberu indukčných, teppanyaki alebo dokonca lávových grilov. K dispozícii je 48 štandardných povrchových úprav emailových alebo kovových tiel.

Zdroj: La Cornue

 

Zdroj: robbreport.com, reviewed.com, nay.sk, architecturaldigest.com

Zdroj foto: Dacor, Balmuda, Miele, Smeg, Sharp, Wolf Sub-Zero, Faber, Samsung, La Cornue