Na STU v Bratislave otvorili učebňu zameranú na 3D tlač stavebných modelov

3D tlač i virtuálna realita

Učebňa zameraná na 3D tlač a virtuálnu realitu bude určená všetkým poslucháčom Stavebnej fakulty. Podľa dekana fakulty Stanislava Unčíka je prepojenie pedagogického procesu so stavebnou praxou nevyhnutnou podmienkou skvalitňovania vzdelávacieho procesu.

 

„Naši študenti budú mať možnosť pracovať s najmodernejšími technológiami v danej oblasti, čo zvýši kvalitu štúdia a tiež motiváciu študentov,“ dodal Stanislav Unčík. Vybavenie novej učebne za 15-tisíc eur, je zamerané na 3D tlač stavebných a architektonických modelov a technológia virtuálnej reality bude slúžiť na výskum zvuku v priestore.

Skúsenosti z praxe pre študentov

Súčasťou spolupráce medzi stavebnou fakultou a Pentou Real Estate sú aj exkurzie na stavbách, prednášky a študentská súťaž, ktorá bude vyhlásená v letnom semestri. Podpora vedy a výskumu na univerzitách je dôležitá nielen z pohľadu vzdelávania študentov, ale aj z hľadiska vývoja inovácií a nových technologických riešení, ktoré môžu firmy aplikovať vo svojich projektoch. „Som presvedčený, že nová učebňa s najmodernejším zariadením je dobrou investíciou do dlhodobého úspechu STU, nás ako developera a celkovo slovenskej spoločnosti,“ hovorí Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ Penty Real Estate Slovensko.

Najstaršia slovenská fakulta

Stavebná fakulta STU v Bratislave je najstaršou na Slovensku. Jej pôsobenie odštartovali tri oddelenia, ktoré položili základy aj dnešnej fakulty. Za 80 rokov vzdelávania v oblasti stavebníctva a geodézie vychovala fakulta takmer 33 tisíc inžinierov, ktorí sa výrazne pričinili o budovanie Slovenska. V SR azda niet významnejšej stavby, na realizácii ktorej by sa nepodieľali absolventi stavebnej fakulty STU.

Zdroj: SITA