Top 10 hotelov sveta na vode

V niektorých krajinách je bývanie na vode bežné. Luxusné dovolenkové bungalovy sú však v najkrajších modrých lagúnach sveta. Poďte sa s nami pokochať pohľadom na 10 najoriginálnejších.

1. Likuliku Lagoon Resort, súostrovie Fidži

Tento 5-hviezdičkový rezort určený len pre dospelých leží na malom súkromnom ostrove v južnom Pacifiku. Zachováva tradičnú architektúru súostrovia Fidži a s ňou aj priehľadné vane nad vodou, nazývané „bures", cez ktoré je výhľad pod morskú hladinu priamo z interiéru. Prístup k oceánu je priamo z balkóna, ktorý sa nachádza na vrchole živého koralového útesu. K dispozícii je tu aj veľa romantických doplnkov, akými sú  vonkajšie sprchy a súkromné bazény. Okrem odpočinku v nedotknutom prostredí ponúka nezabudnuteľné výlety na jachte, šnorchľovanie a windsurfing.

1_Likuliku_Zdroj Likuliku Lagoon Resort Foto: Likuliku Zdroj Likuliku Lagoon Resort

2. Four Seasons Resort Bora Bora, Francúzska Polynézia

Letovisko na najznámejšom ostrove Francúzskej Polynésie je obľúbeným cieľom milovníkov romantiky a tiež miestom svadobných obradov a medových týždňov. 115 pobrežných a plážových bungalovov poskytuje úžasný výhľad na horu Mt. Otemanu a štýlovú polynézsku výzdobu. Pod šindľovými strechami sú steny zo sopečného kameňa a interiéry vybavené teakovým a dreveným nábytkom. Rekreanti si môžu oddýchnuť aj v blízkych kúpeľoch s výhľadmi na tropické údolie. 2_Four Seasons Resort Bora Bora2_Zdroj Four Seasons Resort Bora Bora Foto: Four Seasons Resort Bora Bora Zdroj Four Seasons Resort Bora Bora

3. Gili Lankanfushi, Maldivy

Stredisko na súostroví v Indickom oceáne je považované za jedno z najlepších na svete, v 2015 ho TripAdvisor označil za najlepší hotel na svete. Ponúka ubytovanie v 45 luxusných vodných vilách, ktoré sa tiahnu nad šumivou lagúnou. Súčasťou rezortu je aj osobitná rezidencia Crusoe a neuveriteľná súkromná prírodná rezervácia. Návštevníci sú nadšení z čokoládovej jaskyne, degustácie syrov, fantastického potápania, bicyklov z bambusu a rôznych iných vodných športov.

3_Gili Lankanfushi Maldives_Zdroj Gili Lakanfushi Foto: Gili Lankanfushi Maldives Zdroj Gili Lakanfushi

4. Rosewood Mayakoba, Riviera Maya, Mexiko

Luxusná oáza nazývaná aj mexické Benátky s rozlohou 1600 hektárov sa nachádza len 50 km od Cancúnu na pobreží Karibského mora. Na jeho území je labyrint kanálov medzi mangrovovými lesmi a smaragdovými lagúnami. Hotel bol navrhnutý tak, aby spájal tradície Mayov s moderným dizajnom. Ponúka 129 apartmánov s ponornými bazénmi, strešnými terasami, záhradnými sprchami, súkromnými dokmi a špičkovým dizajnom.

4_RosewoodMayakoba Mexico_Zdroj JMJ Hospitality Foto: Rosewood Mayakoba Mexico Zdroj JMJ Hospitality

5. Hilton Moorea Lagoon & Resort, Moorea

Osvedčená značka luxusu siete Hilton sa môže pochváliť aj štýlovou skupinkou bungalovov na malom ostrove v Polynézii. V rezorte nájdete krištáľovo čisté lagúny, zelené hory a jediný vodný bar v regióne. V reštaurácii Alla Bar & Creperie šéfkuchár Claude Gerard pripravuje viac ako 100 palaciniek za noc, zatiaľ čo pod nohami hostí pláva pestrá fauna Tichého oceánu. 

5_hilton-moorea-lagoon-resort_Zdroj Jacada Travel Foto: Hilton Moorea lagoon resort Zdroj Jacada Travel

6. Song Saa, Kambodža

Rezort Song Saa na ostrovčeku v thajskom zálive je hlboko spojený s ľuďmi a životným prostredím. Je prvým luxusným strediskom v regióne a ponúka jedinečné menu. Kombinuje domácu khmérsku klasiku so západnými komfortnými receptmi, šéfkuchár dokonca vyrába svoju vlastnú morskú soľ. Špecialitami sú morské plody z woku, jahňací hamburger a kokosové crème brulee s panoramatickým výhľadom na súostrovie Koh Rong.

6_Song-saa-samjamphoto_Zdroj II Tours Foto: Song saa samjamphoto Zdroj II Tours

7. Cayo Espanto, Belize

Sídlom destinácie Cayo Espanto je súkromný ostrov, na ktorý sa dostanete len loďkou z pevniny štátu Belize. Komplex Casa Ventanas je vybavený iba siedmimi vilami a stojí priamo nad vodou obklopený po všetkých stranách Karibikom, má dokonca aj sklenú podlahu, cez ktorú vidno pod morskú hladinu.  Ak si chcete vychutnať všetko v súkromí, môžete si prenajať celý ostrov, ale aj bez toho sa davov  naozaj obávať nemusíte. Hosťom je k dispozícii okrem bežného personálu aj vlastný komorník a osobný potápač.

7_CayoEspanto_Belize_Zdroj Absolute Belize Foto: CayoEspanto Belize Zdroj Absolute Belize

8. Sandals South Coast, Jamaica

Malebný karibský all-inclusive rezort ponúka domčeky na vode v tvare srdca. Hostia tu nájdu krásnu pláž s bielym pieskom dlhú asi 4 km spolu so sviežou prírodnou rezerváciou s rozlohou 200 hektárov. Samotné stredisko je rozdelené do originálnych malých dedín. Hostia tu nájdu mnoho bazénov a vodných športov a veľkých kúpeľov.

8_Sandal resort Jamaica_Zdroj wallpapers13.com Foto: Sandal resort Jamaica Zdroj wallpapers13.com

9. Constance Halaveli, Maldivy

Stredisko Constance Halaveli je tropickým rajom na koralovom ostrove Ari na Maldivách uprostred Indického oceánu. Nájdete tu 57 luxusných bungalovov nad vodou s priestrannými izbami postavenými z prírodných materiálov, ktoré sú dokonale prepojené s okolitou prírodou. Luxusné kúpele na stĺpikoch nad lagúnou ponúkajú hosťom rad relaxačných procedúr s použitím ekologických výrobkov, zatiaľ čo dobrodružnejší sa môžu tešiť na plávanie, šnorchľovanie alebo potápanie.

9_constance-halaveli-MALDIVES_Zdroj Constancehotels.com Foto: Constance halaveli MALDIVES Zdroj Constancehotels.com

10. Hotel Palafitte, Monruz, Švajčiarsko

Trochu odlišný zážitok z bungalovov nad vodou ponúka hotel Palafitte v domčekoch na kolieskach nad jazerom Neuchâtel v Regióne troch jazier v Švajčiarsku. Unikátny hotel je jediným svojho druhu v Európe a ponúka luxusné vybavenie spolu s úžasnými výhľadmi na jazero. Zo všetkých izieb na jazere si hostia môžu vychutnať východ slnka alebo odraz svitu mesiaca v jazere s pozadím Álp na obzore. Reštaurácia sa môže pochváliť sezónnym menu s najčerstvejšími miestnymi surovinami a okolie láka na  prehliadky plachetnicou i turistiku.  

10_Palafitte hotel Svajciarsko2_Zdroj Marineira Foto: Palafitte hotel Svajciarsko Zdroj Marineira

Zdroj: tripstodiscover.com, islands.com