Aké trendy aktuálne letia v predaji tieniacej techniky

Práve leto je obdobím, kedy sa tieniacej technike dostáva najviac pozornosti, či už pri jej nákupe, alebo len v rámci sledovania najnovších trendov. Tie tohtoročné znova ukazujú, čoho všetkého sú dizajnéri schopní.

 1. Japonské rolety

Dopyt po roletách navrhnutých v tzv. japonskom štýle stúpa úmerne s tým, ako sa do popredia dostávajú minimalistické interiéry. Vďaka pozitívnym motívom a výrobe z prírodných textílií si však získali miesto v akýchkoľvek domácnostiach. Plusom je aj možnosť vybrať si vhodné rolety z viacerých typov, medzi ktorými nechýbajú ani tie posuvné, elektricky ovládané.  

 

2. Screeny do interiéru

Screen rolety, známe tiež pod názvom reflexol, sa preslávili najmä nižšími cenami, no to je iba polovicou úspechu. O tú druhú sa postarala ich flexibilita, vďaka ktorej môžu byť nielen na oknách, ale aj na dverách či dokonca altánkoch. Modely s plným prevedením zabezpečia maximálne súkromie a v prípade výberu elektricky ovládaných druhov aj 100 % komfort. 

 

3. Rolety s LED osvetlením

Aktuálnym hitom č. 1 sú rolety s LED osvetlením, dokonca s takým, ktoré má viacej režimov podsvietenia. Jedná sa o jeden z najnovších, no najúspešnejších trendov, ktorý však u nás až tak nezabodoval, aspoň zatiaľ. Dôvodom bude zrejme vyššia cena, ktorú väčšina kupujúcich nie je ochotná zaplatiť napriek štýlovému dizajnu z najkrajších textílií. V tom prípade je ešte možnosťou zaobstarať si ako alternatívu o niečo lacnejšie, no rovnako pekné LED závesy.  

 

 

4. Vonkajšie hliníkové rolety

Pri tomto druhu roliet ide viac o kvalitu a praktický úžitok, ako o elegantný dizajn. Hliníkové rolety sa vyžívajú najmä ako vonkajšia tieniaca technika, ktorá je odolnejšia voči prenikaniu slnečného svetla. V kombinácii s pevnosťou a dobrou odolnosťou voči hluku sú tak jedným z najkvalitnejších aktuálne dostupných druhov.  

 

5. Hliníkové okenice

Pri tieniacej technike z hliníka ešte chvíľu ostaneme. Za zmienku stoja aj hliníkové okenice, ktoré majú rovnaké pozitíva ako hliníkové rolety, teda odolnosť voči teplu a hluku. Okrem toho disponujú ešte jedným plusom navyše. Väčšina z modelov je na vysokej úrovni aj po estetickej stránke.

 

6. Exteriérové žalúzie z dreva

Posledný z top trendov tohto leta sa ušiel tieniacej technike z dreva. Kým v prípade okeníc sa tento materiál nahrádza hliníkom alebo PVC, pri vonkajších žalúziách sa stále častejšie siaha po dreve. Problémom týchto produktov je však horšie zvládanie dažďa a vetra. To ale nie je prekážkou, aby sa žalúzie dostali na piedestál a odtiaľ do našich domov. Kto nechce riskovať poškodenie dreva na žalúziách, môže vsadiť na imitáciu z PVC materiálov.  

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk Zdroj foto: www.designercurtains.com, www.pixabay.com, www.crosbyblinds.co.uk, www.isotra.com, en.bintronic.com, completeblinds.com.au, www.portsideshutters.com.au, www.filt3rs.net