5 šikovných trikov, ako dať interiéru južanský nádych

Jemné textílie, veselé letné farby, dekorácie plné hravých motívov. Aj to zdobí obľúbený južanský štýl, ktorý si v našich domácnostiach nachádza stabilné miesto. S 5 šikovnými trikmi, ako ho vniesť do svojho domova, môžete jeho magickú príťažlivosť pocítiť aj vy.

Nie je žiadne tajomstvo, že to, ako si zariadime naše bývanie, má ďalekosiahly vplyv na našu celkovú životnú pohodu. Potvrdia to aj tí, ktorých príbytok zdobí práve južanský štýl schopný pôsobiť povzbudivo a optimisticky. Navyše, jeho výhodou je rozmanitosť a možnosť uplatniť ho v domácnosti v rôznych variáciách, o čom svedčí aj 5 nasledujúcich trikov.

Zdroj: idesignarch.com

1. Zbavte sa nepotrebných doplnkov – Južanský štýl je známy svojím zvýšeným dôrazom na minimalizmus a odporom voči gýčovým dekoráciám. Vyhodením zbytočného vybavenia tak nielen prevzdušníte priestor, ale vnesiete doň potrebnú dávnu južanskej slobody.

Zdroj: whitehouse51.com

2. Nešetrite veselými odtieňmi – Aj keď základnou podkladovou farbou zvykne byť v týchto domácnostiach biela, o pestrosť v nich núdza určite nie je. Zo stien sa o príjemnú atmosféru postarajú jemné pastelové odtiene, v prípade samotného zariadenia zas prídu vhod výraznejšie teplé farby ako žltá, oranžová alebo svetlozelená.

Zdroj: remodelista.com

3. Rozprúďte energiu živou vegetáciou – K juhu nepatrí len sloboda a rozmanitosť, ale aj temperament. Ten môžete v byte docieliť prítomnosťou viacerých živých rastlín. Modernejšie domácnosti môžu vsadiť na šikovné vegetačné steny. Veľké a priestranné domy zas umožnia mať doma aj väčšie palmy.

Zdroj: freshome.com

4. Pri výbere materiálov buďte prirodzení – Textílie z vlny a ľanu, podlahy a nábytok z dreva, staromódne doplnky z hliníka, chrómu alebo bronzu. Nielen tieto prírodné materiály bývajú súčasťou južanských interiérov, ktoré milujú prirodzenosť. Po najnovšom sa v nich objavujú aj exotické bambusové, ratanové a tíkové doplnky.

Zdroj: refsdq.co

5. Ako dekorácie použite misky s ovocím – Pri poslednom z uvedených trikov hrá kľúčovú úlohu ovocie. Chutné a voňavé plody budú oživením každej domácnosti, obzvlášť ak pôjde o niečo exotické. Štýlová miska s citrusmi a ananásom ozdobená listami fikusu či olivovníka sa hodí na stôl aj na poličky.

Zdroj: homedit.com

Zdroj: Reality.sk